فهرست مطالب

زیست شناسی میکروارگانیسم ها - پیاپی 8 (زمستان 1392)

فصلنامه زیست شناسی میکروارگانیسم ها
پیاپی 8 (زمستان 1392)

  • تاریخ انتشار: 1392/11/13
  • تعداد عناوین: 7
|
  • زهرا اعتمادی فر*، سیمون کاپلو، سید حمیدزرکش اصفهانی صفحات 1-14
    مقدمه
    سولفور زدایی زیستی به عنوان یک روش انتخابی برای کاهش میزان گوگرد محصولات نفتی به کار می رود.
    مواد و روش ها
    در این تحقیق، یک سویه باکتریایی اکسید کننده گوگرد به نام رودوکوکوس اریتروپولیس R1 (شماره دسترسی GU570564 ژن بانک NCBI) برای سولفورزدایی از دی بنزوتیوفن (DBT) استفاده شد.
    نتایج
    کشت القا شده سویه R1 توانایی تولید 2-هیدروکسی بای فنیل (2-HBP) از DBT را طی مسیر 4S بدون تجزیه اسکلت کربنی آن داشت. این فرایند به وسیله تحلیل کروماتوگرافی گازی (GC) تای ید شد. میزان فعالیت اختصاصی سولفورزدایی از DBT به وسیله سویه R1 45 میکرومول در گرم وزن خشک در ساعت به دست آمد. سولفورزدایی از DBT با افزودن توئین 80 به عنوان سورفاکتانت و گلیسرول به عنوان منبع کربن طی 3 روز به میزان 100 درصد تعیین شد. پلاسمید سنگین در سویه R1 تشخیص داده شدکه به وسیله واکنش PCR وجود ژن های dsz مس و ول سولفورزدایی زیستی از DBT در آن نشان داده شد. سویه های موتانی که این پلاسمید را از دست داده بودند فنوتیپ سولفورزدایی را هم از دست دادند. هر دو سویه وحشی (R1) و موتان به غلظت های بالای 2-HBP و برخی آنتی بیوتیک ها حساس بودند.
    بحث و نتیجه گیری
    سویه R1 از طریق مسیر تجزیه اختصاصی سولفور یا مسیر 4S با شکست انتخابی باندهای C-S بدون کاهش انرژی از DBT سولفورزدایی می کند. افزودن سورفاکتانت سولفورزدایی از DBT را با افزایش قابلیت دسترسی زیستی آن افزایش داده، همچنین می تواند میزان رشد و سولفورزدایی سویه را اصلاح کند. جایگاه ژن های سولفورزدایی در سویه R1 بر روی یک پلاسمید سنگین بود. با توجه به نتایج حاصل از این تحقیق رودوکوکوس اریتروپولیس R1 می تواند به عنوان یک سیستم مدل برای سولفورزدایی زیستی موثر از نفت خام بدون کاهش ارزش سوختی نفت به کار رود.
    کلیدواژگان: سولفورزدایی زیستی، 2، هیدروکسی بای فنیل (2، HBP)، رودوکوکوس اریتروپولیس R1، موتان
  • جلال کاظمی، ملاحت احمدی*، حبیب دستمالچی ساعی، مسعود ادیب حسامی صفحات 15-22
    مقدمه
    استافیلوکوکوس اورئوس یک باکتری بیماری زا در نشخوارکنندگان شیروار است که در گله های سالم یافت شده و می تواند علت اصلی ورم پستان باشد. برنامه های کنترلی متعددی به منظور مبارزه با این مشکل به کار رفته اما همیشه کار آمد نبوده است. در بیشتر کشورها، مقاومت آنتی بیوتیکی بسیار رایج شده است. نانو ذرات نقره فعالیت ضد میکروبی را علیه استافیلوکوکوس اورئوس نشان داده اند. در مطالعه حاضر، تاثیر نانو ذرات نقره همراه با آنتی بیوتیک های موثر بر سنتز پروتئین، بر روی استافیلوکوکوس اورئوس های جدا شده از ورم پستان گاو بررسی شده است.
    مواد و روش ها
    تعداد 311 نمونه شیر از دام داری جمع آوری شد. هر نمونه شیر بر روی محیط مانیتول سالت آگار کشت و انکوبه شد. تعداد 72 جدایه استافیلوکوکوس اورئوس از نمونه های شیر ورم پستان گاوی جدا شد. استخراج DNA استافیلوکوکوس اورئوس طبق دستور شرکت سازنده کیت خالص سازی انجام شد. 58 جدایه استافیلوکوکوس اورئوس به وسیله آزمایش های بیوشیمیایی و تعیین ژن nuc تایید شدند. حداقل غلظت مهار کنندگی رشد و حداقل غلظت کشندگی رشد برای نانو ذرات نقره و نانو ذرات نقره همراه با آنتی بیوتیک در مورد 50 جدایه تعیین شد.
    نتایج
    مقاومت جدایه های استافیلوکوکوس اورئوس به اریترومایسین، جنتامایسین، استرپتومایسین و داکسی سایکلین به ترتیب 100، 22، 100 و 8 درصد بودند. 8 در صد جدایه ها نسبت به غلظت 25 میکروگرم در میلی لیتر نانو ذرات نقره حساسیت داشتند. رشد 98 درصد نمونه ها در غلظت های مابین 50 تا 100 میکروگرم در میلی لیتر مهار شدند.
    بحث و نتیجه گیری
    مطالعه حاضر پیشنهاد می کند که آنتی بیوتیک های مهار کننده سنتز پروتئین همراه با نانو ذرات نقره در اغلب نمونه ها دارای اثر سینرژیستی هستند.
    کلیدواژگان: ورم پستان، استافیلوکوکوس اورئوس، نانو ذرات نقره، آنتی بیوتیک
  • مجتبی توشه، گیتی امتیازی*، پیمان دریکوند صفحات 23-28
    مقدمه
    تعداد زیادی از پروتئین های متصل شونده و انتقال دهنده اکسیژن در ارگانیسم های مختلف از جمله باکتری ها، پروتوزوآ و قارچ ها وجود دارد که همگی پروتئین های شبه هموگلوبین هستند. این پروتئین ها می توانند اکسیژن را با انواع مختلفی از مولکول ها از جمله NO2، CO2 و ترکیبات سولفیدی تبادل کنند. به علاوه آن ها می توانند موجب سمیت زدایی از مواد کلرینه مانند آنزیم های P450 و پراکسیدازها شوند و همچنین، به عنوان شناساگر نیترات و هیدروژن پراکسید به کار می روند.
    مواد و روش ها
    حفره هموگلوبین های باکتریایی می تواند برای تولید فیلترهای با اندازه نانو به کار روند. در این مطالعه، هموگلوبین آگروباکتر برای تولید نانو فیلتر از طریق جهش زایی نقطه ای استفاده شد.
    نتایج
    بررسی ها نشان داد که سه آمینو اسید لوسین 76، آلانین 83 و هیستیدین 80 در تشکیل حفره در هموگلوبین باکتریایی بسیار مهم هستند.
    بحث و نتیجه گیری
    جهش نقطه ای و تبدیل لوسین 76 به گلیسین، هیستیدین 80 به آسپارژین و آلانین 83 به لیزین، مرحله به مرحله موجب تشکیل نانو حفره 7/0 تا 8/0 نانومتری در هموگلوبین شد. این جهش ها همچنین موجب افزایش پایداری پروتئین در اسیدیته 7 شدند.
    کلیدواژگان: هموگلوبین، آگروباکتریوم، مولگرو ویرچوال داکر
  • سید مهدی حسینی، عباس المدرس*، سعید افشار زاده، محمد صادق حاتمی پور، فاطمه منتظری صفحات 29-36
    مقدمه
    میکروارگانیسم های فتوسنتز کننده به دلیل توانایی شان در به دام انداختن دی اکسید کربن، پتانسیل خوبی در تثبیت دی اکسید کربن حاصل از منابع مختلف، از جمله گاز خروجی کارخانه های صنعتی، به عنوان منبع کربن دارند. در سال های اخیر با افزایش روز افزون گازهای گلخانه ای به ویژه دی اکسید کربن تلاش های زیادی برای بررسی امکان کاهش تولید دی اکسید کربن از کارخانجات صنعتی با استفاده از میکروارگانیسم ها انجام شده است.
    مواد و روش ها
    به منظور دستیابی به این هدف، پاسخ رشد سیانوباکتری اسپیرولینا تحت تیمار با غلظت های مختلف دی اکسید کربن (036/0 تا 10 درصد) و نیز گاز خروجی از دودکش در مقیاس آزمایشگاهی مطالعه شد. برای ایجاد مقادیر مورد نظر دی اکسید کربن از کمپرسور هوا و کپسول دی اکسید کربن استفاده شد.
    نتایج
    بالاترین غلظت تولید بیومس در غلظت 8 درصد گزارش شد. همچنین، رشد این سیانوباکتری تحت تیمار با گاز خروجی از دودکش نیز مشاهده شد، اگرچه میزان تولید بیومس در این تیمار تا حدی کاهش یافت. شایان ذکر است محتوی لیپید تام آن با افزایش غلظت دی اکسید کربن از میزان موجود در جو تا 4 و6 درصد به ترتیب 5/14، 8/15 و 16 درصد وزن خشک محاسبه شد. در مقابل محتوی پروتئین تام آن با وجودی که مقدار قابل توجهی به دست آمد، حدود 46 درصد وزن خشک، ولی در تیمارهای مختلف تغییر قابل ملاحظه ای مشاهده نشد.
    بحث و نتیجه گیری
    هدف از انجام این مطالعه، بررسی امکان رشد این میکروارگانیسم با استفاده از دی اکسید کربن موجود در گاز خروجی کارخانجات صنعتی بود و نتایج بدست آمده از آن نشان داد که ارگانیسم تحت بررسی پتانسیل خوبی برای تثبیت زیستی دی اکسید کربن از منابع مختلف، به ویژه گاز حاصل از احتراق، داشته و نیز به واسطه محتوی پروتئینی بالا به عنوان کاندید خوبی برای تولید پروتئین تک یاخته مطرح می باشد.
    کلیدواژگان: تثبیت زیستی دی اکسید کربن، تولید بیومس، گاز دودکش، اسپیرولینا پلاتنسیس، پروتئین تام، لیپید تام
  • لادن بیات، مهری عسکری*، فریبا امینی، مرتضی زاهدی صفحات 37-50
    مقدمه
    ریزوباکتری های محرک رشد گیاه، باکتری های مفیدی هستند که می توانند سبب مقاومت گیاهان به تنش های مختلف شوند. یکی از این تنش ها، آلودگی SO2 هوا است. دی اکسیدگوگرد به عنوان یک آلاینده آسیب رسان قوی هوا شناخته شده که رشد گیاهان را محدود می کند. هدف از این مطالعه ارزیابی اثرات تلقیح باکتریایی با ریزوبیوم استاندارد و بومی بر رشد ریشه و فعالیت و کارایی آنتی اکسیدان های شبدر ایرانی تحت آلودگی SO2 هوا است.
    مواد و روش ها
    در این پژوهش، گیاهان 31 روزه (تلقیح شده و تلقیح نشده با ریزوبیوم) در معرض غلظت های مختلف گاز SO2 (صفر به عنوان شاهد، 5/0، 1، 5/1 و ppm 2) به مدت 5 روز متوالی و هر روز 2 ساعت قرار گرفتند.
    نتایج
    نتایج نشان داد که غلظت های مختلف SO2 اثرات معنی داری بر وزن ریشه و سیستم آنتی اکسیدانتی شبدر دارد. با افزایش غلظت SO2، به طور معنی داری نسبت به کنترل وزن تر و خشک کاهش، میزان فعالیت آنتی اکسیدانی (I%) افزایش، ظرفیت آنتی اکسیدانی (IC50)کاهش و فعالیت SOD، CAT و GPX افزایش یافت. تلقیح شبدر با ریزوبیوم بومی و استاندارد وزن ریشه را افزایش داد و اثر معنی داری بر فعالیت و کارایی آنتی اکسیدانت ها نشان نداد؛ ولی اثرات متقابل تلقیح ریزوبیومی و تیمار SO2 بطور معنی داری اثرات منفی غلظت های بالای گاز را بر رشد ریشه، فعالیت و کارایی آنتی اکسیدان ها کاهش داد. شدت تغییر سیستم آنتی اکسیدانتی تحت تنش آلودگی SO2 در گیاهان تلقیح شده کمتر از گیاهان تلقیح نشده بود.
    بحث و نتیجه گیری
    در نتیجه، افزایش غلظت SO2 سبب کاهش وزن ریشه، افزایش فعالیت و کارایی آنتی اکسیدانتی شبدر شد. تلقیح با ریزوبیوم با افزایش رشد ریشه، اثرات آلودگی SO2 بر سیستم آنتی اکسیدانی را کاهش می دهد.
    کلیدواژگان: آلودگی SO2، ریزوبیوم، شبدر، فعالیت آنتی اکسیدانت، کارایی آنتی اکسیدانت
  • ساغر هندیانی، احیا عبدی عالی*، پریسا محمدی صفحات 51-56
    مقدمه
    ابزار های پزشکی از مواد مختلفی مانند پلی پروپیلن، پلی کربنات، پلی استیرن، شیشه و غیره ساخته شده است. Acinetobacter baumannii با اتصال به این سطوح قادر به تشکیل بیوفیلم است و بنابراین، بیماری های عفونی وابسته به ابزار را ایجاد می کند. بیوفیلم ها اجتماعاتی از باکتری های متصل به سطوح اند. در این مطالعه، توانایی تشکیل بیوفیلم جدایه های بالینی Acinetobacter baumannii با دو روش بر روی سطوح متفاوت ارزیابی شده است.
    مواد و روش ها
    تشکیل بیوفیلم 75 جدایه بالینی Acinetobacter baumannii روی سطح پلی کربنات (میکروتیتر پلیت) و سطح پلی پروپیلن (فالکون) با روش های کریستال ویوله و نمک XTT تترازولیوم (2،3-Bis-(2-methoxy-4-nitro-5-sulfophenyl)-2H-tetrazolium-5-carboxanilide salt) ارزیابی شد.
    نتایج
    نتایج نشان می دهد که اغلب جدایه ها قادر به تشکیل بیوفیلم بودند اما تعداد بیشتری از جدایه ها قادر به تشکیل بیوفیلم روی سطح پروپیلن در شرایط تکان دادن بودند. روش XTT توانایی تشکیل بیوفیلم قوی 10 جدایه را تایید کرد.
    بحث و نتیجه گیری
    هر دو روش سنجش، کاربری عالی را برای کمی سازی تشکیل بیوفیلم نشان دادند. روش کریستال ویوله ارزان و آسان است و بیشتر برای کمی سازی تشکیل بیوفیلم میکروارگانیسم ها استفاده می شود. اما روش XTT قابل اعتمادتر و تکرارپذیرتر است. بیشتر جدایه های اسینتوباکتر توانایی تشکیل بیوفیلم را روی ابزار های پزشکی دارند که می تواند باعث عفونت های وابسته به ابزار شود.
    کلیدواژگان: Acinetobacter baumannii، بیوفیلم، کریستال ویوله، XTT
  • عزیزاله ابراهیمی*، فاطمه سلیمانی، آذر معتمدی، ناصر شمس، شراره لطفعلیان صفحات 57-62
    مقدمه
    استافیلوکوکسی ها آنزیم های فراوانی در محیط آزاد می کنند که برخی از آن ها نظیر کوآگولاز، بتا لاکتاماز، همولایزین ها و بیوفیلم ها جزء اندیس های بیماری زایی این باکتری ها محسوب می شوند. هدف مطالعه حاضر، جدا سازی و تشخیص استافیلوکوکوس اورئوس و استافیلوکوکوس های کوآگولاز منفی از گوسفندان مبتلا به ورم پستان تحت بالینی و آزمایش تولید بیوفیلم، بتالاکتاماز و همولایزین ها و نیز الگوی مقاومت آنتی بیوتیکی آن ها می باشد.
    مواد و روش ها
    در این مطلعه، 55 جدایه استافیلوکوکسی به دست آمد که 33 مورد آن (60 درصد) استافیلوکوکوس اورئوس و 22 مورد (40 درصد) استافیلوکوکسی کوآگولاز منفی تشخیص داده شد. فعالیت همولایتیک جدایه ها با کشت آن ها بر سطح محیط ژلوز خون دار (تهیه شده با خون گاو) ارزیابی شد. تولید بیوفیلم با روش پلیت میکروتیتر ارزیابی و تولید بتا لاکتاماز با روش یودومتریک و حساسیت آنتی بیوتیکی با روش دیسک دیفیوژن تعیین شد.
    نتایج
    26 مورد (8/78) از جدایه های استافیلوکوکوس اورئوس و 9/59 درصد از استافیلوکوکسی های کوآگولاز منفی قادر به تولید بیوفیلم بودند. از جدایه های استافیلوکوکوس اورئوس دو مورد همولیز آلفا (06/6 درصد)، دو مورد همولیز بتا و 6 مورد (2/18 درصد) همولیز دلتا تولید کردند. از استافیلوکوکسی های کوآگولاز منفی 6 جدایه (27/27) همولیز آلفا و 10 جدایه (45/45 درصد) همولیز دلتا تولید کردند. در جدایه های استافیلوکوکوس اورئوس 26 مورد (8/78 درصد) و استافیلوکوکسی های کوآگولاز منفی پنج مورد (72/22 درصد) تولید آنزیم بتا لاکتاماز کردند. استافیلو کوکسی های جدا شده حساسیت پایینی نسبت به متی سیلین و استرپتومایسین نشان دادند.
    بحث و نتیجه گیری
    درصد بالایی از جدایه ها همولایزین آلفا تولید کردند که نقش مهمی در تولید بیوفیلم توسط استافیلوکوکوس اورئوس ایفا می نماید. 21 جدایه از 33 جدایه (63/63 درصد) استافیلوکوکوس ها قادر به تولید بیوفیلم بودند که می تواند اثرات بدی داشته باشد. چون به نظر می رسد تولید بیوفیلم نقش مهمی در ابقا این باکتری داشته باشد. 16 جدایه از 33 جدایه (5/48 درصد) استافیلوکوکوس اورئوس در آزمایش تولید بتا لاکتاماز مثبت شدند. صرف نظر مقاومت به متی سیلین تمامی این جدایه ها حساسیت قابل توجهی به آنتی بیوتیک های بتا لاکتام مورد آزمایش نشان دادند. درصد بالای تولید همولیزین، بیوفیلم و بتا لاکتاماز بیانگر نقش مهم این عوامل حدت در بیماری زایی استافیلوکوکسی های جدا شده از نمونه شیر های ورم پستان میش است.
    کلیدواژگان: ورم پستان، گوسفند، استافیلوکوکسی، بیوفیلم، بتا لاکتاماز، همولیزین
|
  • Zahra Etemadifar *, Simone Cappello, Seyed Hamid Zarkesh Esfahani Pages 1-14
    Introduction
    Biodesulfurization is used as a selective method for lowering the sulfur content of petroleum products. Materials and method s: A sulfur-oxidation bacterial strain named Rhodococcus erythropolis R1 (NCBI GenBank Accession No. GU570564) was used in this study for desulfurization of dibenzothiophene (DBT).
    Results
    The induced culture of strain R1 was able to produce 2-hydroxybiphenyl (2- HBP) from DBT followed 4S pathway without further degrading carbon backbone. This process confirmed by gas chromatography (GC) analysis. The specific activity of DBT desulfurization by R1 was 45 µM (g dry wt)-1 h-1. The addition of Tween 80 as surfactant and glycerol as carbon source determines a 100% rate of DBT-desulfurization during 3 days. The heavy plasmid detected in R1 strain carries dsz genes responsible for biodesulfurization of DBT that was shown by PCR reaction. The mutant strains which had lost this plasmid also had lost desulfurization phenotype. Both mutant and wild strain were sensitive to high concentration of 2-HBP and some antibiotics. Discussion and
    Conclusion
    Strain R1 desulfurize DBT through the sulfur-specific degradation pathway or 4S pathway with the selective cleavage of carbon-sulfur (C-S) bonds without reducing the energy content. Addition of surfactant enhanced the desulfurization of DBT by increasing its bioavailability and also could improve the growth and desulfurization rate. The location of desulfurization genes was on a heavy plasmid in strain R1. Based on the results of this study, R. erythropolis R1 could serve as a model system for efficient biodesulfurization of petroleum oil without reducing the energy value.
    Keywords: Biodesulfurization, 2, Hydroxybiphenyl (2, HBP), Rhodococcus erythropolis R1, Mutant
  • Jalal Kazemi, Malahat Ahmadi *, Habib Dastmalchi Saee, Masood Adibhesami Pages 15-22
    Introduction
    Staphylococcus aureus is an opportunistic pathogen in dairy ruminants which is also found in healthy carriage and can be a major cause of mastitis. Various mastitis control programs have been used to combat the problem but have not always been efficient. In most countries, antibiotic resistance is extremely common. Silver nanoparticles have shown antimicrobial activity against S. aureus. In the present study the effect of silver nanoparticles on S. aureus isolated from cattle mastitis along with antibiotics of operative on protein bacterial synthesis investigated.
    Materials And Methods
    Three hundred eleven milk samples were collected from the cow farms. Each milk sample was cultured on mannitol salt agar and was incubated. A total of 72 isolates of S. aureus were isolated from the bovine mastitis milk samples. S. aureus DNA extracted by DNA purification kit according to the manufacturer protocol. 58 isolates were confirmed as S. aureus by biochemical tests as well as nuc gene detection. MIC and MBC determined for silver nanoparticles with antibiotics on 50 isolates.
    Results
    The resistance of S. aureus isolates against erythromycin, gentamicin, streptomycin and doxycycline were 100, 22, 100 and 8%, respectively. 8 of all isolates were sensitive to 25 µg/ml concentration of silver nanoparticles. The 92% growth of the samples were inhibited at concentrations between 50-100 µg/ml. Discussion and
    Conclusion
    The p resent study suggests that antibiotics which can inhibit protein synthesis have significant synergistic effect along with silver nanoparticles.
    Keywords: Mastitis, Staphylococcus aureus, Silver nanoparticle, Antibiotic
  • Mojtaba Tousheh, Giti Emtiazi *, Peyman Derikvand Pages 23-28
    Introduction
    A variety of oxygen-transport and -binding proteins exist in organisms including bacteria, protozoans, and fungi all have hemoglobin-like proteins. In addition to dealing with transport and sensing of oxygen, they may also deal with NO2, CO2, sulfide compounds, and even O2 scavenging in environments. Also they detoxified chlorinated materials like P450 enzymes and peroxidases and use as a detector of nitrate and hydrogen peroxide. Pore-forming bacterial globins are interested for filtration.
    Materials And Methods
    Although there are data for bacterial toxin as a filter, here we used Agrobacterial hem to induce nano pore in the heme structure using point mutation.
    Results
    Investigations showed that three amino acids leucine 76, alanine 83 and histidine 80 are important for pore formation in Agrobacterium hemoglobin. A point mutation on leucine 76 to glycine, histidine 80 to asparagine and alanine 83 to lysine step by step led to create the nano pore 0.7- 0.8 nm in the globin. Discussion and
    Conclusion
    These mutations in bacterial hemoglobin increase the stability when mutation is with it’s at pH7. This mutation decreases the aliphatic index however increase the stability index.
    Keywords: Hemoglobin, Agrobacterium, Molegro Virtual Docker
  • Seyedmahdi Hoseini, Abas Almodares *, Saeid Afsharzadeh, Mohamadsadegh Hatami Pour, Fatemah Montazeri Pages 29-36
    Introduction
    Because their ability to capture CO2, photosynthetical microorganisms have some advantages to CO2 mitigation from high CO2 streams such as flue gases and they can use CO2 as carbon source. Recently, experts have made efforts to exploit microorganisms intended for recovering CO2 from power plants. Materials and method s: To achieve this purpose, we studied the growth response of the cyanobacterium Spirulina platensis PCC9108 under different concentrations of carbon dioxide (ranging from 0.036% to 10%) and flue gas in a bench-scale system. Preparation of different concentrations of CO2 and injection into Erlenmeyer flasks was performed by a system including air compressor, CO2 capsule, pressure gauge and flow meter.
    Results
    The main goal of studying this paper is a survey of organism's potential to grow by generated CO2 from flue gas of power plant. It already had the potential and highest biomass production recorded at 8% CO2 (v/v). Also we proved that S.platensis PCC9108 can be grown under flue gas, although biomass production decreased fairly. Total lipid content of algae interestingly enhanced with elevated CO2 levels from ambient air to 4% and 6% which ranged from 14.5 to 15.8 and 16 dry weight (wt.) % respectively. In contrast, total protein content illustrated no difference between all treatment and its value was about 46 wt.%. Discussion and
    Conclusion
    The results of present study suggested that understudied S.platensis PCC9108 is appropriate for mitigating CO2 because of its carbon fixation ability. Also due to its high protein content, this cyanobacterium is a good candidate to produce SCP (single cell protein).
    Keywords: Biofixation of CO2, Biomass production, Flue gas, Total lipid content, Total protein content, Spirulina platensis
  • Ladan Bayat, Mehri Askari *, Fariba Amini, Morteza Zahedi Pages 37-50
    Introduction
    Plant growth stimulating rhizobacteria are beneficial bacteria that can cause resistance to various stresses in plants. One of these stresses is SO2 air pollution. SO2 is known as a strong damaging air pollutant that limits growth of plants. The aim of this study is evaluation of the effects of bacterial inoculation with native and standard Rhizobium on Persian clover root growth and antioxidants activity and capacity under air SO2 pollution. Materials and method s: In this study, 31 day s plants (no-inoculated and inoculated with two strains of Rhizobium) exposed to the different concentrations of SO2 (0 as a control, 0.5, 1, 1.5 and 2 ppm) for 5 consecutive days and 2 hours per day.
    Results
    Results showed different concentrations of SO2 had a significant effect on Persian clover root weight and antioxidant system. Increasing SO2 stress decreased root fresh and dry weight and antioxidant capacities (IC50) and increased antioxidant activities (I%) of Persian clover leaves significantly in comparison to the control plants (under 0 ppm) and increased SOD, CAT and GPX activity. Inoculation of Persian clover plants with native and standard Rhizobium increased root weight and did not show a significant effect on antioxidants activity and capacity, but interaction between Rhizobium inoculation and SO2 treatment reduced significantly the stress effects of high concentration of SO2 on root growth and antioxidants activity and capacity. In fact, level of this change of root growth and antioxidant system under SO2 pollution stress in inoculated plants was lower than in the non-inoculated plants. Discussion and
    Conclusion
    As a result, an increase in SO2 concentration caused a decrease in root weight, increase in antioxidants activity and capacity of Persian clover. Inoculation with Rhizobium strains could alleviate the effect of SO2 pollution on antioxidant system by effects on root growth.
    Keywords: Antioxidant activity, Antioxidant capacity, Clover (Trifoliumresupinatum), Rhizobium, SO2 pollution
  • Saghar Hendiani, Ahya Abdi, Ali *, Parisa Mohammadi Pages 51-56
    Introduction
    ‏Medical devices are made from a variety of materials such as polypropylene, polycarbonate, poly styrene, glass and etc. by attaching to this surfaces, Acinetobacter baumannii can form biofilms and then cause several device associated infections. Biofilms are communities of bacteria attached to the surfaces. In this study, biofilm formation ability in clinical isolates of Acinetobacter baumannii was assessed by two method s on different surfaces.
    Materials And Methods
    Biofilm formation by 75 clinical isolates of A. baumannii was evaluated on polycarbonate surface (microtiter plate) and polypropylene surface (falcon) by crystal violet and 2,3-Bis-(2-methoxy-4-nitro-5-sulfophenyl)-2H-tetrazolium-5-carboxanilide salt (XTT tetrazolium sodium salt) assay methods. Falcon or tube method was carried out under static and agitation conditions.
    Results
    ‏Results showed the most isolates can form biofilm but higher numbers of isolates form biofilm on polypropylene surface under agitation. XTT method confirmed strong biofilm formation ability of 10 isolates. Discussion and
    Conclusion
    Each of the two assays showed an excellent applicability for the quantification of biofilms. The Crystal violet assay is cheap, easy and is usually used for the quantification of biofilms formed by microorganisms but XTT is more reliable and repeatable. Most of A. baumannii isolates have potential to form biofilm on the medical devices which may result in device-associated infections.
    Keywords: Acinetobacter baumannii, Biofilm, Crystal violet, XTT
  • Azizollah Ebrahimi *, Fatemeh Soleimani, Azar Moatamedi, Naser Shams, Sharareh Lotfalian Pages 57-62
    Introduction
    Staphylococci release a large number of enzymes. Some of these, such as coagulase, beta lactamase, hemolysins and biofilms are considered indices of pathogenicity. The aim of the current study was based on the isolation and identification of Staphylococcus aureus and coagulase negative Staphylococci (CNS) strains from sheep sub clinical mastitis and examining their biofilm, beta lactamase, hemolysins production and antibiotic resistance pattern.
    Materials And Methods
    55 Staphylococci strains were isolated from seventy cases of sheep subclinical mastitis. Thirty three were determined as Staphylococcus aureus (60%) and 22 (40%) as CNS. The hemolytic activity was evaluated by plating Staphylococci strains on 5% bovine blood agar. The biofilm assay was performed by using micro titer plates. Beta Lactamase production was detected by test tube iodometric technique and susceptibility to antimicrobial agents was determined for isolated strains by the disk diffusion method.
    Results
    Twenty six (78.8%) S. aureus strains were biofilm producers. For CNS (59.9%) strains were positive in biofilm production. Two isolates (6.06%), of S. aureus were α, the same number β and 6 (18.2%) isolates were ∂ hemolysin producers. Six isolates of CNS (27.27%) were α and ten (45.45%) ∂ hemolysin producers. Sixteen S. aureus (48.5%) and five CNS (22.72%) isolates were positive in beta lactamase production. The isolated Staphylococci show a low sensitivity pattern to methicillin and streptomycin. Discussion and
    Conclusion
    A high percentage of strains make α toxin that play a role in S. aureus biofilm formation. Twenty one out of 33 (63.63%) isolated Staphylococci were biofilm producers that can have deleterious effects because biofilm formation is thought to play an important role in the survival of virulent strains of Staphylococci. Sixteen out of 33 (48.5%) isolated S. aureus were positive in beta lactamase test, Excluding resistant to methicillin, all of these isolates show a marked sensitivities to other examined beta lactam drugs. High percentage of hemolysins, biofilm and beta lactamase production by isolated Staphylococci, suggest an important role of these virulence factors in the pathogenesis of isolated Staphylococci from mastitis sheep milk samples.
    Keywords: Mastitis, Sheep, Staphylococci, Biofilm, Beta lactamase, Hemolysin